SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT ÖVER 799 KR & SNABBA LEVERANSER     

MAGE & TARM

Din mage och din tarm är ett komplext system av organ som kan ha en betydande inverkan för din hälsa och hur du mår. Från ditt utseende till ditt immunförsvar, hud och hormonbalans – din hälsa och ditt välbefinnande börjar med din mage och tarm. Dessa kosttillskott baserade på kollagen tillsammas med andra mag- och tarmsupportande ingredinser hjälper dig att ta hand om din mage och tarm, så att du kan bygga upp en stark grund för din maghälsa.

KOLLAGEN FÖR MAGE & TARM

Har du en problem-mage eller tarmar som spökar? Har du uppblåst mage? Tillhör du kategorin av personer som inte går regelbundet på toaletten, men det är din önskan? Eller har du andra problem med din mage och dina tarmar som du inte får bukt med? Fortsätt läs och börja med kollagen! För hur skönt skulle det inte vara med en välfungerande mage och tarmar!

Sedan antikens tider så har benbuljong och gelatin använts för att bota matsmältningsproblem. Det var emellertid nyligen som forskare avslöjade vetenskapen bakom näringskraften i detta livsmedel: kollagen! De unika strukturella egenskaperna och kollagenets aminosyraprofil gör att detta speciella protein ger dig många fantastiska hälsofördelar, särskilt när det gäller din mag- och tarmhälsa. Detta inkluderar bl.a. att minska inflammation i tarmen, läka magsår, hjälp med matsmältningen och reglering av magsyran. De som har ätit kollagentillskott regelbundet under en längre tid (några månader), kan skriva under på hur bra magen och tarmarna mår! Fortsätt och läs om du vill lära dig mer om kollagenets fördelar för din mag- och tarmhälsa!

 

KOLLAGENETS HÄLSOFÖRDELAR FÖR DIN MAGE OCH DINA TARMAR

Kollagen är en speciell typ av strukturellt protein som innehåller massor av användbara aminosyror. Faktum är att det är det vanligaste proteinet i kroppen; det utgör 90% av din bindväv och din organiska benmassa, och 70% av din hud. Proteinet håller praktiskt taget ihop hela din kropp. När vi närmar oss 25-års ålder så börjar vår kropp att producera mindre kollagen, vilket leder till, vad vi anser är tecken på åldrande: till rynkor, slapp hud, svagare leder och ben.

Medan många associerar kollagen till dess skönhetsfördelar, som detta fantastiska protein faktiskt har för ditt hår, hud och naglar, så finns det så mycket kollagen kan göra för din mag- och tarmhälsa! Kollagenets aminosyraprofil är ultimat för att bidra till en hälsosam mag- och tarmhälsa, och mycket mer. Här är fem av de största fördelarna som kollagenpeptider har för din mag- och tarmhälsa:

 

  1. Kollagen reglerar magsyrautsöndringen

Kollagen har visat sig reglera utsöndringen av magsafter genom att säkerställa tillräckligt med syra för korrekt matsmältning. Kollagenprotein förhindrar också ett överskott av magsafter, vilket kan leda till halsbränna, magsår och andra smärtsamma matsmältningsproblem orsakade av en alltför sur miljö.

 

  1. Kollagen hjälper till att läka magsår

Glycin, hydroxyprolin och lysin, de tre huvudsakliga aminosyrorna i kollagen, kan hjälpa till att läka slemhinnan i magen och förhindra stress-inducerat magsår genom dess positiva inverkan på det centrala nervsystemet. Studier har identifierat glycin som en effektiv hämmare av magsår genom dess förmåga att förhindra skadligt magsekret i magsäcken (1).

 

  1. Kollagen hjälper till med matsmältningen

En annan fördel som kollagen har för tarmen är att proteinet hjälper till med matsmältningen. Eftersom kollagen är en hydrofil molekyl, har den en attraktion mot vatten och sura molekyler, som hjälper matsmältningsprocessen. När du intar kollagen så omger sig proteinet med vatten och magsyra när det rör sig genom magtarmkanalen, vilket hjälper till med nedbrytningen av andra proteiner och kolhydrater i tarmen. Dessutom, genom att hålla vatten i tarmen, hjälper kollagen till med att ”flytta” den maten du äter, genom GI-kanalen smidigare.

 

  1. Hjälper till att reparera tarm- och bukhinnan

Vill du veta hur du kan läka tarm- och bukhinnan? Prova att komplettera med kollagenpeptider! Vetenskapen har identifierat kollagensyntesen som en viktig komponent i processen att reparera och läka slemhinnan i tarmarna. När det finns en skada eller inflammation i tarmarnas hinnor, görs nya glatta muskelceller för att läka bukhinnan och tarmväggen. Forskare har funnit att kollagenproduktionen i tarmen är störst när glatta muskelceller genereras under läkning. Således är kollagen en viktig komponent för att läka tarmväggen. Komplettering med kollagen kan hjälpa till att reparera och läka bukhinnan (2).

 

  1. Kollagen läker "läckande tarm" och IBS

Har du funderat på att komplettera din kost med kollagen för att läka en ”läckande tarm”? Glutamin, en av aminosyrorna i kollagen, har identifierats som den viktigaste aminosyran för att förhindra inflammation i tarmen och hjälper till vid läkningen av en ”läckande tarm”. Glutamin har kopplats till att förhindra inflammation och oxidativ stress, som kan kopplas till en ”läckande tarm. Studier har hittat minskade kollagenivåer hos individer med obalans i sin matsmältning. Specifikt finns det ett samband mellan inflammatorisk tarmsjukdom och minskade serumkollagennivåer (3). Tillskott med kollagenprotein är nyckeln till att lindra matsmältningsstörningar.

 

VAD ÄR KOLLAGENPEPTIDER?

Vi har nämnt att kollagenpeptider i synnerhet är mycket användbara när det gäller att ge din tarm de ovan nämnda fördelarna, och nu kanske du undrar vad ”peptider” är. Kollagenpeptider är en specifik form av kollagen i vilken proteinet har hydrolyserats, och därför kan upplösas i praktiskt taget vilken vätska som helst, varm eller kall. Kollagenpeptider bryts ned till låg molekylvikt, vilket betyder att de är mycket små och därmed mycket lättare att smälta och absorbera för din kropp!

 

HUR KAN KOLLAGEN INTAS?

Att inta kollagen är faktiskt otroligt enkelt. Om du vill ta kontroll över din mag- och tarmhälsa kan det vara dags att börja implementera kollagen i din kost. Tack och lov, så är det superenkelt! Att komplettera med kollagenpeptider dagligen kan hjälpa din kropp att fylla på kollagennivåerna och stödja din mag- och tarmhälsa. Kollagen kan integreras i en mängd olika recept. Från bakade desserter till söta smoothies till smakliga grytor kan du lägga till ditt dagliga kollagentillskott i ett brett utbud av läckra rätter, samtidigt som du ger din tarm det proteinuppsving som den kan behöva.

Så nu vet du att kollagenpeptider är rika källor till aminosyror glycin, glutamin och hydroxyprolin, och de kan hjälpa till att läka din mage, stödja matsmältningen och förhindra stress-inducerade magsår. Med andra ord är kollagen den viktigaste ingrediensen till ett friskt och starkt matsmältningssystem. Det är dags att läka din tarm med kollagenpeptider!

Ett stort plus är att du även får en vackrare hud, friskare hår och starkare naglar på köpet!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen