SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Naglar kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser för naglarna

Kosttillskott med kollagen, vitaminer och mineraler för nagelhälsan

Dina naglar kan säga mycket om din hälsa, och en förändring i utseende, struktur eller form på dina naglar kan tyda på en rad olika näringsbrister hos dina naglar. Kosttillskott för naglarna kan därför vara en bra investering om dina naglar lider av näringsbrist eller om du har sköra naglar som lätt går av eller skivar sig. 

Kosttillskott med kollagen för naglarna

Nedan finner du de bästa rena kosttillskotten med kollagenpeptider, vitaminer och mineraler som bidrar till hälsosamma naglar.

KOSTTILLSKOTTEN MED VITAMINER, MINERALER OCH KOLLAGEN FÖR STARKA NAGLAR

Naturliga kosttillskott utan tillsatser för naglarna

Tillskott för starkare naglar

Nedan erbjuder vi kosttillskott för starka naglar med b-vitamin, vitamin D, kisel, kollagen, keratin, järn, zink, protein och andra viktiga vitaminer och mineraler som bidrar till friska och starka naglar!

 

Kan biotin motverka sköra naglar?

Biotin kan hjälpa till att stärka sköra naglar.

Biotin (vitamin B7) främjar hälsosam celltillväxt och hjälper till med metabolismen av proteinbyggande aminosyror som är nödvändiga för nageltillväxt.

 

Bidrar vitmamin B12 till starka naglar?

Vitamin B12 bidrar till att naglarna blir starka.

Vitamin B12 (kobalamin) spelar en roll i järnabsorptionen, såväl som utvecklingen av röda blodkroppar. Både järn och vitamin B12 är nödvändigt för att hålla naglarna starka och friska. En brist på vitamin B12 kan resultera i helt blåa naglar, blåsvarta pigment med vågiga längsgående mörka streck och brunaktig pigmentering.

 

Kan folsyra motverka spröda och sköra naglar?

Folsyra ser till att naglarna inte blir sköra och spröda.

Folat (folsyra), eller vitamin B9, är viktigt för nageltillväxt och hälsa genom att bidra till bildandet av röda blodkroppar och utvecklingen av nya celler. Brist på folat kan orsaka pigmentförändringar i dina naglar och göra dem spröda.

 

Är järn ett viktigt mineral för naglarna?

Järnbrist kan leda till sköra naglar, och till naglar som "skedar sig".

Järn utgör mitten av röda blodkroppar, som transporterar syre till dina organ och varje cell i din kropp - inklusive dina naglar. Utan järn transporteras inte syre tillräckligt till dina celler. Eftersom syre behövs för friska naglar, kan en järnbrist eller anemi leda till vertikala "åsar" i naglarna eller så kan dina naglar bli konkava eller "skeda" sig.

 

Är keratin bra för naglarna?

Keratin är en av de viktigaste byggstenarna i naglarna och bidrar till starka naglar.

Keratin: Naglar är främst gjorda av ett fibröst strukturellt protein som kallas keratin. Det är detta som ger naglarna deras styrka och motståndskraft. Det skyddar även dina naglar från skador. Intressant nog är keratinet du ser faktiskt dött. Naglar bildas av döda celler, som din kropp tappar när nya celler trycker upp underifrån. 

 

Gör kollagen naglarna starka?

Kollagen är ett protein som bidrar till friska, starka och hälsosamma naglar som ej spricker och går av.

Kollagen: Naglarna, och även din hud och hår består av proteiner som elastin, kollagen och keratin. När din kropp inte kan göra dessa proteiner så kan det resultera i sprött eller tunnare hår, torr och flagnande hud och djupa åsar på naglarna. Keratin är en typ av protein som bildar cellerna som utgör vävnaden i naglar och andra delar av kroppen. Keratin spelar en viktig roll för nagelhälsan. Det skyddar naglarna från skador genom att göra dem starka. 

Att ta kollagen och keratin som kosttillskott kan öka styrkan i naglarna genom att förhindra att naglarna blir spröda. 

Intressant nog är keratinet du ser faktiskt dött. Naglar bildas av döda celler, som din kropp skjuter upp när nya celler skjuts upp underifrån.

Eftersom proteiner som keratin och kollagen inte är så vanliga i maten som många av oss äter dagligen, så är det optimalt att inta dessa näringsämnen från kosttillskott med keratin och kollagen, i din dagliga rutin.

 

Är ett kosttillskott med kisel bra för naglarna?

Ett kosttillskott med kisel är bland de bästa kosttillskotten för att bibehålla starka och friska naglar.

Kisel: Om du inte är nöjd med dina naglar, oavsett om de är sköra, har fläckar, åsar, är tunna, eller aldrig får dem långa så kan ett kosttillskott med kisel vara fördelaktigt. Kisel tar alla näringsämnen till naglarna och hjälper inte bara till att göra dem starka, utan matar också nagelbädden med alla viktiga näringsämnen som behövs för att främja friska och starka naglar.

Hår och naglar består till stor del av proteiner som keratin, kollagen och elastin. För att bygga upp dessa proteiner behövs bland annat kisel. Med åldern minskar mängden kisel kraftigt vilket ger tunnare hår och skörare naglar. Vid normala kiselnivåer blir håret tjockare, volym och lyster ökar. Naglarna växer snabbare, blir starkare och skivar sig mindre.

Vi har tillsatt kisel från ekologisk bambu i vår populära kollagenprodukt COLLAGEN - SKIN & HAIR COMPLEX™ för kvinnor och män.

 

Varför är vitamin C viktigt för starka naglar?

Brist på C-vitamin kan resultera i sköra naglar, såväl som bromsad nageltillväxt.

C-vitamin är viktigt för produktionen av kollagen, ett protein som ger form och styrka till många vävnader och är byggstenen för naglar, hår och tänder.

 

Är zink bra för naglarna?

Zink är viktigt för att naglarna ska växa normalt.

Zink bidrar till att hålla hår, hud och naglar normala och är dessutom en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress. Zink är en nödvändig mineral som kroppen behöver. Det finns i alla kroppens celler, men framför allt i skelett, muskler, ögon och prostata. Kroppen innehåller 2,3 gram zink

Zink krävs för många reaktioner i din kropp, inklusive tillväxt och delning av celler. Naglar är uppbyggda av en typ av celler som växer och delar sig snabbt. På grund av denna snabba produktion behövs en stadig tillförsel av zink för att främja en sund tillväxt av naglar. Otillräckligt intag av zink kan bidra till en degenerering av din nagelplatta, vilket orsakar uppkomsten av vita fläckar på naglarna.

 

Kan man se på naglarna om man har brist på zink?

Vita fläckar på naglarna kan tyda på en brist av mineralen zink.

Hur yttrar sig en brist på zink? Symptom på zinkbrist kan vara sämre sårläkning och infektionsförsvar, cirkulationsstörningar, högt blodtryck, blodbrist, försämrad aptit, dåligt humör, irritation, depression, aggression, inlärningsproblem och tillväxthämning hos barn. Hormonella besvär kan också uppstå vid brist på zink.

 

Är magnesium viktigt för starka naglar?

Magnesium är ett superviktigt mineral för starka naglar och för nageltillväxt.

Magnesium är ett mineral som är involverat i över 300 reaktioner i din kropp, inklusive proteinsyntes, som krävs för nageltillväxt. Vertikala "åsar" i naglarna kan vara ett tecken på magnesiumbrist. Vi har tillsatt magnesium i vårt bästa kosttillskott för sömn och avkoppling COLLAGEN - SLEEP & RELAX MED KSM-66 ASHWAGANDHA® - som även innehåller kollagen, ashwagandha, GABA och vitamin C.

 

Kan man se på naglarna om man har brist på magnesium?

Vertikala åsar i naglarna kan vara ett tecken på magnesiumbrist.

Magnesium är ett mineral som är involverat i över 300 reaktioner i kroppen, inklusive proteinsyntes, vilket krävs för nageltillväxt. 

Fullkornsprodukter är en rik källa till magnesium. Mörkgröna bladgrönsaker, liksom quinoa, mandel, cashewnötter, jordnötter, edamame och svarta bönor, är också bra källor.

 

Kan D-vitamin motverka sköra naglar?

Vitamin D är ett viktigt vitamin som motverkar svaga och sköra naglar.

Dina naglar är gjorda av keratin, som är det protein som också utgör dina hårstrån, men de innehåller även kalcium. Kalcium är ett nyckelmineral när det gäller att bibehålla naglarnas hårdhet och struktur, samt att hålla vävnaderna i nagelbädden friska. Att se till att din kropp får tillräckligt med kalcium kommer att hålla dina naglar starka och mindre benägna att bli torra. Men att bara öka ditt kalciumintag kommer inte att lösa problemet med sköra naglar. Du måste se till att du också får i dig tillräckligt med D-vitamin, eftersom detta hjälper till att ta upp kalcium från maten du äter. Så när din kropp saknar D-vitamin kommer du sannolikt börja märka att dina naglar är sköra och svaga. 

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen