SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Sköra naglar kosttillskott

Naturliga kosttillskott utan tillsatser för sköra naglar som lätt går av

Dina naglar består av ett protein som kallas keratin och skyddar dina fingrar och tår. Keratin, som också utgör cellerna i ditt hår och hud, är viktigt för att skydda naglarna från skador.

Men det är inte ovanligt att naglarna delar sig, skivar sig eller går av. I själva verket har cirka en tredjedel av alla kvinnor sköra naglar. Sköra eller spruckna naglar, kallas i den medicinska världen för onychoschizia. Detta kan vara resultatet av ett underliggande hälsotillstånd eller andra yttre faktorer, som näringsbrister.

Järnbrist är relativt vanligt och kan vara en orsak till att dina naglar är sköra eller delar sig och lätt går av. Även brist på biotin, folat, vitamin B12, zink och vitamin D kan leda till naglar som är sköra och naglar med sämre kvalitet. Även näringsämnen som kollagen, kisel och keratin är viktiga ämnen för starka naglar.

Kosttillskott för sköra naglar som lätt går av

Att inta kosttillskott för dina naglar kan motverkar sköra naglar ocn naglar som lätt går av och delar sig.

Kan kollagen motverka spröda naglar?

Att ta kollagen kan hjälpa till att stärka dina naglar och få dem att växa genom att förhindra sprödhet. Kollagen hjälper till att mata våra nagelbäddar med aminosyran arginin, som hjälper till att främja nageltillväxt och allmän nagelhälsa. Kollagen bidrar till friska naglar som behåller fukt och förblir starka.

 

Är kisel (silica) från bambu bra för starka naglar?

Kiseldioxid är ett spårmineral som är viktigt för bindvävens styrka och finns rikligt i hud och naglar. Silica (kisel) hjälper till att bibehålla friska naglar och nagelstyrka.

 

Kan järnbrist leda till sköra naglar?

Anemi (blodbrist) kan uppstå när du tappar för mycket blod. Du kan också få anemi om du inte får tillräckligt med järn i kosten eller har ett tillstånd som hindrar dig från att ta upp järn. Anemi (blodbrist) kan göra dina naglar spröda eller grotta inåt i form av en sked.

 

Påverkar zinkbrist naglarna?

Utan zink kan kroppen inte utvecklas lika effektivt. Detta kan bromsa tillväxten av naglarna och göra dem mer sköra. En zinkbrist kan även leda till andra nageltillstånd, inklusive Beaus naglar och onychoschizia (naglar som spricker och som är sköra).

 

Kan en brist på folat (vitamin B9) orsaka naglar som lätt går av?

En brist på folat kan orsaka en pigmentförändring i dina naglar och göra dem stela och spröda.

 

Kan B12-brist påverka dina naglar?

Vitamin-B12-brist kan ge pigmentförändringar av naglarna.

 

Kan en brist på biotin göra naglarna sköra?

Biotin kan hjälpa vissa människor somlilider av sköra naglar. Biotin kan förbättra nagelns fasthet, hårdhet och tjocklek. 

 

Kan en brist på D-vitamin leda till sämre nagelkvalitet och naglar som flagnar?

Om dina naglar flagnar, är spröda eller har vertikala åsar kan du ha D-vitaminbrist. 

 

Är keratin viktigt för friska naglar som inte skivar sig?

Keratin är en typ av protein som finns naturligt i vår hud, hår och naglar. Det hjälper till att stärka och skydda dessa strukturer, vilket gör dem starkare och mer motståndskraftiga. Ett keratintillskott kan ha ett antal fördelar för dina naglar.

Stärkande: Naglar kan bli sköra och svaga med tiden, särskilt om de utsätts för starka kemikalier eller ofta utsätts för manikyr. Att ta ett keratintillskott kan hjälpa till att stärka dina naglar och göra dem mindre benägna att gå sönder eller dela sig.
Tillväxt: Keratin är en viktig komponent för nageltillväxt, så att ta ett tillskott kan hjälpa till att uppmuntra tillväxten av längre och friskare naglar.
Återfuktning: Keratin kan också hjälpa till att hålla dina naglar återfuktade, vilket kan förhindra att de blir torra och spröda. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du bor i ett torrt klimat eller ofta använder starka kemikalier på dina naglar.
Förbättrat utseende: Friska naglar ser bättre ut än skadade eller sköra naglar. Att ta ett keratintillskott kan hjälpa till att förbättra utseendet på dina naglar genom att göra dem starka.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen