SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT & SNABBA LEVERANSER     

KOSTTILLSKOTT FÖR TRÄNING

De bästa naturliga kosttillskotten utan tillsatser med vitaminer, mineraler, kollagen och adaptogener för träning

Om du tycker om att träna, så har du förmodligen sett en mängd olika kosttillskott online med påståenden om att förbättra styrka, uthållighet och atletisk prestation. Det kan dock vara svårt att avgöra när och om du behöver ett tillskott, samt vilka som faktiskt kan bidra till att förbättra din träning.

Kosttillskotte kan erbjuda betydande fördelar för träningsprestanda, särskilt hos tävlingsidrottare eller de som tränar hårt. 

Om du väljer att ta ett tillskott för att öka din prestation under ett träningspass, är det bäst att hålla sig till de som har fördelar som backas upp av forskning. Vi har kosttillskott med vitaminer och mineraler samt kollagen för din träning.

Kosttillskott med vitaminer och kollagen för träning

HÄLSOTILLSKOTT MED KOLLAGENPEPTIDER OCH VITAMINER FÖR TRÄNING

Kan kollagen öka fysisk prestation och bygga större och starkare muskler?

Är du idrottare eller kroppsbyggare så borde det intressera dig att kollagen kan hjälpa till att bygga större och starkare muskler. Två studier genomfördes av tyska och japanska forskare för att testa detta.

En tysk studie gjordes på män, med kollagenpeptider mot placebo. I tre månader konsumerade de kollagenpeptider och genomförde regelbunden motståndsträning. I slutändan hade männen i kollagengruppen en större ökning av muskelmassa.

En annan studie av japanska forskare testade om en kombination av hydroxyprolin och glycin från bland annat kollagenpeptider kan vara anledningen till de tyska studieresultaten. De testade detta på muskelceller och fann att cellerna faktiskt blev större från kollagentillskottet.

Som om det inte räckte med större muskler, så spelar arginin-innehållet i kollagen också en roll för träningen. Studier genomfördes också på denna aminosyra och drog slutsatsen att arginin som tagits under träning ökar både styrka och kroppsmassa och minskar nedbrytningen av kollagen. Dessutom stimulerar arginin produktionen av tillväxthormon som ansvarar för muskeltillväxt.

 

Varför är kollagen bra vid träning?

Arginin (aminosyra) ökar blodflödet och levererar syre och näringsämnen till skelettmuskulaturen; fungerar som ett substrat för kreatinproduktion; ökar utsöndringen av mänskligt tillväxthormon för att stimulera muskeltillväxt. Denna aminosyra finns i alla våra kollagenkosttillskott.

De grenade aminosyrorna (leucin, isoleucin och valin) metaboliseras av mitokondrier i skelettmuskulaturen för att ge energi under träning, samt större ökning av muskelmassa och styrka under fysisk träning. Dessa aminosyror finns i alla våra kollagenkosttillskott. 

 

Varför är kollagen bra för musklerna?

Protein/kollagen bygger upp, underhåller och reparerar muskler. Protein/kollagen finns i alla våra kollagenkosttillskott.

 

Kan kollagen hjälpa mot ledvärk vid träning?

Brosk består av cirka 60% kollagen, så genom att öka kollagennivåerna kan du stödja broskhälsan i dina leder och skydda benen från de kraftiga rörelserna som ofta utförs under träningen.

Kollagen tillskott kan förbättra funktionen i lederna och eventuellt minska nedbrytningen av lederna. Därför är ett kollagentillskott ett bra kosttillskott för dig som tränar då det motverkar ledvärk efter träning. Ett kollagentillskott kan även förbättra din smidighet under ditt träningspass, genom att motverka stela leder.

 

Är kollagen bra för musklerna?

Som ett viktigt protein som finns i skelettmuskulaturen bidrar kollagen till underhåll och tillväxt av muskelmassa.

Kan kollagen förbättra återhämtningen efter din träning?

Efter ett träningspass bryts protein ner i musklerna. Detta följs sedan av en period av proteinsyntes som är viktig för att förbättra muskeltillväxt. Denna effekt stöds av ett proteinintag, vilket innebär att ökat kollagenintag efter träning kan öka och stödja muskeltillväxt. Detta kan också förbättra reparationen och återhämtningen av dina muskler, vilket leder till mindre ömhet och träningsvärk nästa dag. 

 

Kan kollagen hjälpa till med att gå ner i vikt vid träning?

Genom att inta ett kosttillskott med kollagen efter ett träningspass förbättras kroppssammansättning, muskelstyrka och fettförbränning. 

Dessutom, eftersom protein kan hålla oss mätta längre, kan tillskott med kollagen minska vårt kaloriintag hela dagen. Detta kan leda till viktminskning, som i kombination med ökad muskelmassa ger dig en kropp med mer muskler och mindre fett.

 

Ska jag ta kollagen före eller efter ett träningspass?

Du kan ta kollagen när som helst på dagen för att fylla på dina nivåer. Studier visar dock att det höga aminosyrainnehållet i kollagen gör det till ett utmärkt val efter träningen. 

 

Vilka kollagentillskott ska jag ta?

Celloptimums kollagensortiment består av en mängd olika alternativ som passar varje individ, beroende på vad du letar efter. Du hittar alla våra kollagentillskott här.

 

Är vitamin C ett bra tillskott när man tränar?

Antioxidanter som vitamin C minimerar skador från fria radikaler på skelettmuskulaturen och minskar därigenom muskeltrötthet, inflammation och ömhet. Vi tillsätter C-vitamin till nästan alla våra kosttillskott.

 

Är det bra att äta extra L-glutamin vid träning?

Glutamin (aminosyra) är Inblandad i metabolismen och energiproduktionen; bidrar med kväve vid många kritiska biokemiska reaktioner, hjälper till med återhämtning av muskelstyrka och minskar muskelömhet efter träning. Denna aminosyra finns i vår produkt COLLAGEN PREBIOTICS + L-GLUTAMINE.

Järn ökar syreupptaget, minskar hjärtfrekvensen och minskar laktatkoncentrationerna under träning. Järn är en viktig mineral som hjälper till att transportera syre från lungorna till resten av kroppen. Vi behöver tillräcklig syretransport för att våra muskler ska kunna utföra arbete. Järn är särskilt viktigt för idrottare på grund av de höga arbetskrav som ställs på deras muskler under träning och tävling. Denna viktiga mineral finns i våra kosttillskott med järn.

 

Kan ashwagandha öka uthålligheten under ett träningspass?

Ashwagandha KSM-66® Är användbart vid fysisk utmattning och för att förbättra hastighet, muskelstyrka i nedre extremiteter och neuromuskulär koordination. Örten bidrar även till energi, uthållighet och ökad muskelmassa vid träning. Du kan hitta Ashwagandha KSM-66® i vårt kosttillskott COLLAGEN - SLEEP & RELAX WITH KSM-66 ASHWAGANDHA®. 

 

Är ashwagandha bra vid träning?

Forskning har visat att kosttillskott med ashwagandha kan ha positiva effekter vid fysisk prestation och kan vara ett värdefullt kosttillskott för idrottare.

En analys av 12 olika forskningsstudier på män och kvinnor som tog ashwagandha med doser mellan 120 mg och 1250 mg per dag, visade att örten kan förbättra fysisk prestation, inklusive styrka och syreanvändning under träning.

En analys av fem studier visade att ett intag av ashwagandha signifikant förbättrade maximal syreförbrukning (VO2 max) hos friska vuxna och idrottare.

VO2 max är den maximala mängden syre en person kan använda under intensiv aktivitet. Det är ett mått på hjärt- och lungkondition.

Att ha ett optimalt VO2 max är viktigt för både idrottare och icke-idrottare. Lågt VO2-max är förknippat med ökad dödlighetsrisk, medan högre VO2 max är förknippat med en lägre risk för hjärtsjukdom.

 

Kan ashwagandha öka myskelstyrkan vid träning?

Ashwagandha bidra till att öka muskelstyrkan. I en studie såg man att manliga deltagare som intog ashwagandha varje dag och som utövade styrketräning i 8 veckor fick ett signifikant bättre resultat i muskelstyrka och storlek jämfört med en placebogrupp.

Ashwagandha kan bidra till att förbättra fysisk prestation hos idrottare och friska vuxna, inklusive öka VO2 max och styrka.

 

Varför är folsyra ett viktigt kosstillskott när man tränar?

Folsyra/folat - Quatrefolic® spelar en viktig roll för att göra DNA. Det spelar en viktig roll i produktionen av röda blodkroppar och vävnadsreparation. Folat är särskilt viktigt för idrottare, som har en hög omsättningshastighet av röda blodkroppar på grund av påfrestningar under träning. Tillräcklig folatstatus är viktigt både för personer som tränar såväl som hos idrottare eftersom det har en direkt roll i syntesen av nya celler, särskilt i vävnader med snabb omsättning, och i reparationen av skadade celler och vävnader. Quatrefolic® är därför ett viktigt näringsämne för personer som tränar, idrottare, kroppsbyggare och fitnessentusiaster. Du kan hitta vitamin B12, folsyra (Quatrefolic®) och C-vitamin alla tillsammans i ett kosttillskott.

 

Varför är vitamin B12 bra för ökad prestation vid träningen?

Vitamin B12 (kobalamin) är ett av de mindre kända vitaminerna, men är väsentligt för hälsa och normal funktion. Det är särskilt viktigt för idrottare, eftersom det hjälper till att stödja energiomsättningen och är viktigt för blodets hälsa: i synnerhet kan en brist leda till perniciös anemi. Du kan hitta vitamin B12, folsyra (Quatrefolic®) och C-vitamin alla tillsammans i ett kosttillskott.

 

Kan MCT-fett öka uthålligheten när du tränar?

MCT fett kan snabbt användas av musklerna samtidigt och kan spara på kroppens glykogenlage. Glykogen är lagringsformen av kolhydrater som är en viktig bränslekälla för både uthållighets- och motståndsträning. Eftersom kroppen kan använda MCT först och spara muskelglykogenet, förbättras därför uthålligheten. Du kan hitta MCT fett tillsammans med kollagen/protein i vårt kosttillskott COLLAGEN - KETO DIET + MCT FETT.

 

Kan järnbrist påverka träningsresultaten?

Idrottare och de som tränar till vardags kan uppleva följande symtom som ett resultat av järnbrist, särskilt med anemi (blodbrist): svaghet, allmän trötthet/utmattning, minskad träningsprestation, ökad hjärtfrekvens och andnöd under träning, huvudvärk samt yrsel. Ett kosttillskott med järn kan då behövas.

 

Hur påverkar D-vitamin din träning?

Ökade vitamin D-nivåer ger flera muskuloskeletala fördelar. Muskuloskeletala systemet, även kallat för muskel-skelettsystemet. Rörelseapparaten eller rörelseorganen, är, i människans kropp, det system av stödjevävnader, ben och ligament, som utgör kroppens stomme, lederna som gör rörelserna möjliga, och muskler som utför rörelserna. Till rörelseapparaten räknas även dess försörjande system, blodets cirkulationssystem, och dess styrande system, nervsystemet.

Ökning av muskelproteinsyntes, ATP-koncentration, styrka, hopphöjd, hopphastighet, hoppkraft, träningskapacitet och fysisk prestation uppnås med ökade D-vitaminnivåer. Du kan köpa ett kosttillskott med vitamin D här.

 

Kan en brist på zink leda till sämre prestation under träningen?

Zinkbrist hos fysiskt aktiva personer leder till en minskning av kolsyraanhydras aktiviteten i de röda blodkroppar,na försämrar metabola reaktioner under träningen och bidrar till en lägre fysisk prestationsförmåga. Ett kosttillskott med zink vid zinkbrist kan därför förbättra fysisk prestation vid träning.

 

Kan b-vitaminet biotin öka energin när man tränar?

Biotin hjälper din kropp att producera energi i dina celler. Biotin hjälper till att omvandla fett, kolhydrater och protein till en användbar form av energi i kroppen. Så om du har brist på  detta vitamin så kan du känna dig trött och orkeslös.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen