SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT VID BESTÄLLNINGAR ÖVER 149 KR & SNABBA LEVERANSER     

Melanin kosttillskott för grått hår

Naturliga kosttillskott utan tillsatser med melanin som motverkar grått hår

Melanin är pigmentet som är ansvarigt för vår vackra variation av hudtoner och nyanser, ögonfärger och hårfärger. Eftersom melanin är det pigment som ger hårets dess färg så är det även melanin som håller grått hår borta. 

För personer som drabbas av melaninbrist av olika anledningar, så kan grått hår eller vitt hår döljas genom färgning av håret. Men det bästa är att försöka bromsa så att grått och vitt hår inte uppkommer för tidigt i livet, såvida det inte beror på ärftlighet för grått hår. Lev sunt och komplettera gärna med ett melanintillskott som bromsar uppkomsten av grått hår i förtid.

Kosttillskott med melanin för dig som börjar få gråa hårstrån

Vad är melanin?

Melanin är det pigment som ger hår och ögon dess färg. När håret börjar bli vitt eller grått, så påverkas inte hela håret. De gråa hårstråna börjar komma när det fortfarande finns naturligt färgat hår kvar. Vitt hår uppstår först när alla färger i håret är borta. Varje hår på vår kropp har sin egen cykel. Varje hårstrå växer, tar upp näringsämnen för hälsa och tillväxt, faller ut och växer sedan tillbaka igen. Var och en av hårstråna får sin egen dos melanin, och medan vissa får tillräckligt med melanin, finns det några som inte får det, så dessa blir ljusa, medan andra blir mörka. Det som du märker är att håret verkar bli grått; när det egentlige är en blandning av färgat, grått eller vitt hår. När personen blir äldre och kroppens förmåga att producera melanin börjar sakta ner blir allt hår i kroppen grått eller vitt, och det är då du börjar se allt hår som vitt.

Vad bestämmer vår hårfärg?

Hårfärgen bestäms av mängden av ett pigment som kallas melanin i håret. Ett överflöd av en typ av melanin, som kallas eumelanin, ger människor svart eller brunt hår. Ett överflöd av ett annat pigment, kallat pheomelanin, ger människor rött hår.

Varför ska jag äta ett kosttillskott med melanin?

  • Motverkar uppkomsten av grått hår 
  • Stimulerar melanogenesen och återställer naturlig hårfärg
  • Återställer friskt och vitalt hår
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen