SvenskaEnglish

 ALLTID FRI FRAKT ÖVER 799 KR & SNABBA LEVERANSER     

NAGLAR

Dina naglar kan säga mycket om din hälsa. Nagelbäddarna ger ständigt upphov till nagelvävnad, och tillräckligt vitamin, mineral- och näringsintag hjälper till att stödja tillväxten, bildningen och styrkan av nya nagelceller. En förändring i utseende, struktur eller form på dina naglar kan tyda på näringsbrist.

Nedan finner du kosttillskott som bidrar till friska och hälsosamma naglar!

Här är de viktigaste vitaminerna, mineralerna och näringsämnena för att hålla dina naglar friska.

Biotin (vitamin B7) främjar hälsosam celltillväxt och hjälper till med metabolismen av proteinbyggande aminosyror som är nödvändiga för nageltillväxt. Biotin kan hjälpa till att stärka sköra naglar.

Vitamin B12 (kobalamin) spelar en roll i järnabsorptionen, såväl som utvecklingen av röda blodkroppar. Både järn och vitamin B12 är nödvändigt för att hålla naglarna starka och friska. En brist på vitamin B12 kan resultera i helt blåa naglar, blåsvarta pigment med vågiga längsgående mörka streck och brunaktig pigmentering.

Folat (folsyra), eller vitamin B9, är viktigt för nageltillväxt och hälsa genom att bidra till bildandet av röda blodkroppar och utvecklingen av nya celler. Brist på folat kan orsaka pigmentförändringar i dina naglar och göra dem spröda.

Järn utgör mitten av röda blodkroppar, som transporterar syre till dina organ och varje cell i din kropp - inklusive dina naglar. Utan järn transporteras inte syre tillräckligt till dina celler. Eftersom syre behövs för friska naglar, kan en järnbrist eller anemi leda till vertikala "åsar" i naglarna eller så kan dina naglar bli konkava eller "skeda" sig.

Magnesium är ett mineral som är involverat i över 300 reaktioner i din kropp, inklusive proteinsyntes, som krävs för nageltillväxt. Vertikala "åsar" i naglarna kan vara ett tecken på magnesiumbrist.

Keratin: Naglar är främst gjorda av ett fibröst strukturellt protein som kallas keratin. Det är detta som ger naglarna deras styrka och motståndskraft. Det skyddar även dina naglar från skador. Intressant nog är keratinet du ser faktiskt dött. Naglar bildas av döda celler, som din kropp tappar när nya celler trycker upp underifrån. 

C-vitamin är viktigt för produktionen av kollagen, ett protein som ger form och styrka till många vävnader och är byggstenen för naglar, hår och tänder. Brist på C-vitamin kan resultera i sköra naglar, såväl som bromsad nageltillväxt.

Zink krävs för många reaktioner i din kropp, inklusive tillväxt och delning av celler. Naglar är uppbyggda av en typ av celler som växer och delar sig snabbt. På grund av denna snabba produktion behövs en stadig tillförsel av zink för att främja en sund tillväxt av naglar. Otillräckligt intag av zink kan bidra till en degenerering av din nagelplatta, vilket orsakar uppkomsten av vita fläckar på naglarna.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen