Tillbaka

Kollagen, kollagentillskott för vacker och frisk hud, med mindre rynkor och ökad elasticitet

Kollagentillskott för en hud med mindre rynkor och ökad elasticitet

Skönhet26 feb 2019

 

Huden består till cirka 70% av kollagen. Kollagen är ett fiberprotein och är ansvarigt för att upprätthålla styrkan och elasticiteten i huden.

 

KOLLAGENPRODUKTIONEN MINSKAR MED ÅLDERN

När vi åldras minskar kollagenproduktionen i kroppen, och redan vid 25-års ålder så börjar kroppens egna produktion av kollagen att minska, vid 40-års ålder så har kroppens förmåga att tillverka kollagen minskat med cirka 25%, och vid 60-års ålder så har kroppens egna produktion av kollagen minskat med hela 50%.

 

HUR MÄRKER MAN PÅ SIN HUD ATT KOLLAGENPRODUKTIONEN MINSKAR?

Du kommer att märka det på din hud som blir lösare, du får mer rynkor och huden blir mindre elastisk. Ökade nivåer av kollagen i kroppen kan däremot göra så att huden bli fastare, öka hudens elasticitet, samt hjälpa hudcellerna att förnya sig och reparera sig normalt.

 

VILKA FAKTORER PÅVERKAR MÄNGDEN KOLLAGEN I VÅR HUD?

Hudens kvalité påverkas av både inre och yttre faktorer som miljö, hormoner, åldrande, och av det som du äter, samt din livsstil. UV-strålning (1) och rökning (2) påverkar nedbrytning av kollagen i kroppen drastiskt, och bidrar i hög grad till minskad elasticitet i huden och fler rynkor.

 

KOLLAGENTILLSKOTT

Kollagen i form av ett kosttillskott kan stimulera hudens metabolism och motverka förlusten av kollagen i kroppen, vilket bidrar till ökad elasticitet och mindre rynkor (1).

 

 

COLLAGEN – skin, hair & nails™

Celloptimum har utvecklat COLLAGEN – skin, hair & nails™, ett skönhetstillskott som bidrar till en vackrare hud, tjockare hår och finare naglar. Förutom att innehålla kollagen från fisk, så har vi förstärkt kollagentillskottet med vitamin C, hyaluronsyra och ekologiskt kisel från bambu – för att uppnå maximal effekt på huden, håret och naglarna!

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.