Tillbaka

Recept med banan och kollagen, kollagenpulver från Celloptimum

Recept: The Beauty Sleep Smoothie med kollagen, hyaluronsyra, vitamin C & ekologiskt kisel

ReceptSkönhet2 mar 2018

Det här är en riktigt god och enkel skönhets-smoothie som bidrar till:

Banan som finns i receptet innehåller tryptofan som är viktig vid kroppens tillverkning av serotonin och melatonin, som bland annat reglerar humör och dygnsrytm. Vidare gör det naturliga sockret som finns i honung att insulinet i blodet ökar något, och gör det lättare för tryptofan att ta sig in i hjärnan.

 

DET HÄR BEHÖVER DU

 

  • 1 skopa COLLAGEN – Skin, hair & nails™
  • En ekologisk liten banan (100 g)
  • 1 1/2 dl ekologiskt kamomill te
  • 2 dl ekologisk färskpressad apelsinjuice (200 g)
  • 1 msk ekologisk honung (20 g)

 

SÅ HÄR GÖR DU

 

Koka upp vatten, låt svalna en liten stund innan du lägger i ditt te*. Låt stå och svalna till rumstemperatur. Mixa bananen med den färskpressade apelsinjuicen i en mixer tillsammans med ditt te och lite is, mixa sedan ner 1 skopa med COLLAGEN – Skin, hair & nails™.

Serveras i glas med sugrör!

Anledningen till att du ska vänta med att hälla i kollagenprodukten sist, är att vitamin C är värmekänsligt och förstörs vid höga temperaturer.

*Temperaturen påverkar teets smak ibland mindre och ibland till det odrickbara. Ljusare te kräver lägre temperatur och mörkare te kräver högre temperatur. För vitt te, grönt te och gult te används mellan 50°–85°C, för oolong teer och svarta teer används upp till kokande vatten, mellan 90° – 100°C.

 

COLLAGEN - Skin, hair and nails. Kollagen, kollagenpulver.

COLLAGEN – skin, hair & nails™ är ett kosttillskott för skönhet, inifrån och ut. COLLAGEN – skin, hair & nails™ kan tillsammans med en hälsosam livsstil och en bra diet, bidra till hälsa och skönhet inifrån och ut!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.