Tillbaka

Recept med kollagen och lakrits, kollagenpulver från Celloptimum

Recept: The Beauty Healthy Balls med kollagen, hyaluronsyra, vitamin C & ekologiskt kisel – Liquorice & Lime

ReceptSkönhet11 apr 2018

Det här är ett enkelt och gott recept fyllt med hälsosamma ingredienser! Ett bra recept för On-The-Go mat, som du lätt kan ta med dig i väskan, som ett mellanmål, och som mättar bra när du inte har tiden att laga till något litet på eftermiddagen. Eller när du bara helt enkelt är sugen på något litet. Receptet bidrar till:

 

DET HÄR BEHÖVER DU

 

  • 10 skopor COLLAGEN – Skin, hair & nails™
  • 2 dl ekologiska havgregryn* (105 g)
  • 1 dl ekologiska cashewnötter (60 g)
  • 3 tsk ekologiskt lakritspulver (8 g)
  • 20 st ekologiska urkärnade dadlar (160 g)
  • 2 msk ekologisk kokosolja (30 g)
  • 2 msk kokossirap (40 g)
  • 2 msk färskpressad ekologisk limesaft (25 g)
  • 2/3 dl ekologiska kokosflingor att rulla bollarna i (30 g)

 

*Havregryn innehåller inte gluten, men är är du allergisk mot gluten, så se till att havregrynen är märkta med ordet glutenfritt/fritt från gluten. VARFÖR? Glutenfria havregryn, är havregryn som specialhanteras, från utsäde, via odling och tröskning till tillverkning så att risken för inblandning av andra sädesslag elimineras. Havren odlas på särskilt utvalda gårdar och fälten får inte under de två föregående åren ha odlats med andra grödor såsom vete, råg och korn. Fälten besiktigas och skörd samt tillverkning sker under strikt kvalitetskontroll.

 

SÅ HÄR GÖR DU

Ett tips, innan du börjar! Använd gärna en matvåg, så blir det mindre kladd om du väger alla ingredienserna, istället för att använda mått, innan du lägger dem i mixern (ställ mixern på matvågen)!

Mixa havregrynen och cashewnötterna till ett grovt mjöl. Tillsätt lakritspulvret och 10 skopor COLLAGEN – Skin, hair & nails™, och fortsätt att mixa. Häll ut de mixade ingredienserna i en bunke. Mixa dadlarna. Tillsätt sedan kokosolja, kokossirap och den färskpressad limesaft, mixa, och häll sedan ner de mixade ingredienserna i bunken tillsammans med de andra ingredienserna, knåda ihop till en deg.

Gör cirka 25 bollar och rulla dem i ekologiska kokosflingor!  Förvaras i kylskåp.

 

 

COLLAGEN - Skin, hair and nails. Kollagen, kollagenpulver.

COLLAGEN – skin, hair & nails™ är ett kosttillskott för skönhet, inifrån och ut. COLLAGEN – skin, hair & nails™ kan tillsammans med en hälsosam livsstil och en bra diet, bidra till vackrare hud, tjockare hår och starkare naglar, inifrån och ut!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.