Tillbaka

The beauty coconut bar with collagen

Recept: The Beauty Coconut bar med kollagen

HälsaReceptSkönhet14 mar 2019

Det här är ett enkelt och gott recept på bars som är laddade med näringsämnen som, kollagen, vitamin C, hyaluronsyra och ekologiskt kisel från bambu. Receptet bidrar till:

 

 

 

DET HÄR BEHÖVER DU

 

  • 4 skopor COLLAGEN – Skin, hair & nails™
  • 2,5 dl ekologiskt mandelsmör
  • 100 g raw ekologisk osötad mörk choklad – ju högre halt kakao, desto bättre
  • 11/2 dl ekologisk kokosolja
  • 3 dl ekologiska kokosflingor
  • Om sötma önskas: tillsätt 1 msk ekologisk stevia

 

 

kollagen, kollagenpulver, kakao

KAKAO FÖR EN VACKRARE HUD

 

Kakaobönor är fyllda med fytokemikalier och flavonoider – de antioxidanter som skyddar våra celler mot skador, som orsakas av fria radikaler (1). Antioxidanter hjälper huden att skydda sig mot fria radikaler och motverkar hudens åldrande.

ORAC-värdet för kakao är 55 653 per 100 gram. Det är mer än 10 gånger högre än ORAC-värdet för blåbär. ORAC – Oxygen Radical Absorbtion Capacity är ett värde som mäter mängden antioxidanter per 100 gram livsmedel i torkad eller malen form. Ju högre ORAC-värde, desto bättre.

Tänk på att dessa testresultat är baserade på ren kakao. Så välj choklad med hög andel kakao – ju mörkare, desto hälsosammare!

 

 

SÅ HÄR GÖR DU

 

Bred ut smörpapper i en långpanna.

Mixa kollagenpulvret – COLLAGEN – Skin, hair & nails™, 2/3 delar av kokosflingorna.  Lägg chokladen, mandelsmöret och kokosoljan i en skål som tål värme och placera över en kastrull med kokande vatten (skålen ska inte röra vattnet) och rör om tills det smälts. Tillsätt stevia om så önskas. När allt smält, ta bort och låt svalna några minuter. Häll i blandningen med kollagen och kokosflingor, blanda väl. Häll över smeten på bakpappret, strö över resten av kokosflingorna. Förvara formen i kylen över natten, eller minst 4 timmar. Ta ut och skär i bitar.

 

 

 

COLLAGEN - Skin, hair and nails. Kollagen, kollagenpulver.

COLLAGEN – skin, hair & nails™ är ett kosttillskott för skönhet, inifrån och ut. COLLAGEN – skin, hair & nails™ kan tillsammans med en hälsosam livsstil och en bra diet, bidra till vackrare hud, starkare naglar och tjockare hår, inifrån och ut!

 

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.