Kollagen bollar - kaffe
Kollagen-bollar för huden, håret och naglarna
Det här är ett enkelt och gott recept fyllt med hälsosamma ingredienser! Ett bra recept för On-The-Go mat, som du lätt kan ta med dig i väskan, som ett mellanmål, och som mättar bra när du inte har tiden att laga till något litet på eftermiddagen. Eller när du bara helt enkelt är sugen på något litet.
- Vacker och frisk hud, med mindre rynkor och ökad elasticitet
- Glansigt, tjockt och friskt hår
- Starka och fina naglar
- Att bli av med celluliter
- Friska, starka och rörliga leder
- Optimal mag- och tarmfunktion
- Friska tänder och friskt tandkött
- Ett starkt skelett
DET HÄR BEHÖVER DU
- 8 skopor kollagenpulver
- 1 dl ekologiska sötmandlar (60 g)
- 1 dl ekologiska cashewnötter (60 g)
- 1 dl ekologiska havregryn* (35 g)
- 16 st ekologiska dadlar utan kärnor (120 g)
- 3 msk ekologiskt starkt kaffe, kallt (60 g)
- 1 msk ekologisk kokossirap (20 g)
- 3 msk ekologisk kokosolja (45 g)
- 2/3 dl ekologiska kokosflingor att rulla bollarna i (30 g)
SÅ HÄR GÖR DU
Tillred kaffet och låt stå och svalna så att det blir kallt. Mixa sötmandlarna, cashewnötterna och havregrynen till ett grovt mjöl, tillsätt 8 skopor kollagenpulver, och mixa lite till, häll över i en bunke. Mixa de urkärnade dadlarna tillsammans med kokossirapen, kokosoljan, och det kalla kaffet. Häll över mixen i bunken med de övriga ingredienserna och knåda ihop till en deg.
Gör 20 bollar och rulla dem i kokosflingor! Låt stå i kylen en stund innan servering. Du kan även rulla bollarna i sesamfrön eller kakao, om du gillar det bättre!